header banner
Default

Onze boekentips van deze week gaan over de volgende onderwerpen: hoe oud zijn de Disneyprinsessen en was Walt Disney een infiltrant van het Federal Bureau of Investigation?


Filmjournalist Robin Broos blikt terug op een eeuw Walt Disney Company. — © AFP

Nieuwe week, nieuwe lading leesvoer. Met in de hoofdrollen: Mickey en Donald, een gevoelig konijn en een dode vreemdeling op een Iers strand.

Georges

Koen Peeters

Nieuwe roman van de schrijver van Kamer in Oostende over vier bijzondere ontmoetingen. Peeters laat historische figuren als schrijver James Joyce en astronoom George Lemaître de revue passeren, maar het is nooit helemaal duidelijk of werkelijkheid of fantasie de boventoon voert.

De Bezige Bij, 288 blz., 22,99 euro

Otto gaat naar school

Yoeri Slegers

Er schuilt een vreemde in ons

Sheila Armstrong

De bouwstenen van alles

Suzie Sheehy

Fysicus Suzie Sheehy legt twaalf experimenten die de wereld veranderd hebben onder de microscoop, van de toevallige ontdekking van röntgenstralen tot de race om het atoom te splijten. Fascinerend eresaluut aan menselijke creativiteit en vindingrijkheid.

Thomas Rap, 415 blz., 24,99 euro

Do you speak Disney?

Robin Broos

Was Walt Disney een FBI-infiltrant? En hoe oud zijn de Disneyprinsessen? Filmjournalist Robin Broos serveert verhalen, schandalen, lijstjes en weetjes over het moederhuis van Mickey Mouse en Donald Duck.

Lannoo, 218 blz., 24,99 euroSamengesteld door de redactie in samenwerking met onafhankelijke boekhandels Naboekov in Sint-Truiden, Malpertuis in Genk en Grim in Hasselt

Sources


Article information

Author: Kelly Torres

Last Updated: 1704170642

Views: 679

Rating: 4.4 / 5 (50 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelly Torres

Birthday: 1932-06-10

Address: 267 Robert Ville Apt. 806, Garyhaven, NE 25014

Phone: +4546145290746432

Job: Phlebotomist

Hobby: Soccer, Tennis, Kite Flying, Skateboarding, Backpacking, Stargazing, Bird Watching

Introduction: My name is Kelly Torres, I am a Adventurous, honest, persistent, Open, receptive, courageous, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.