header banner
Default

Katılım endeksi nedir?


Katılım Endeksi sayesinde yatırımcılar, faizsiz finans prensiplerine uygun faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapabilir ve bu alanda uzmanlaşmış şirketlerin hisse senetlerinden faydalanabilirler. Böylece yatırımcılar hem finansal getiri elde ederken hem de değerlerine, saygı duydukları ilkelere uygun yatırım yapma şansına sahip olur. 

KATILIM ENDEKSİ HAKKINDA

Katılım endeksi, BİST’de işlem gören ve Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun hisse senetlerinden oluşan borsa endeksleridir.

Hisse senedi seçimi, bu prensiplerdeki Endeks Kuralları esas alınarak yapılır. Buna göre, endekslerde faaliyet alanı bu kurallara uygun
şirketler bulunur. Ayrıca, endekslere girecek şirketler bazı finansal oranları da sağlamak zorundadır. Katılım Model Portföy Endeksi’nde ek olarak endeks oluşumunda hisselerin temel oranları da (F/K, FD/FAVÖK, PD/DD) kullanılarak aktif bir yönetim uygulanır.

Sources


Article information

Author: Nicole Copeland

Last Updated: 1702553641

Views: 786

Rating: 3.7 / 5 (109 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicole Copeland

Birthday: 2005-06-05

Address: 8622 Keith Stravenue Suite 259, East Jeanettechester, GA 03682

Phone: +4134401513398361

Job: Accountant

Hobby: Fishing, Crochet, Ice Skating, Knitting, Skiing, Cocktail Mixing, Hiking

Introduction: My name is Nicole Copeland, I am a important, unwavering, cherished, clever, enterprising, proficient, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.